Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Завершена заміна підвідного газопроводу середнього тиску до сіл Мирне та Мужилів

Завершена заміна підвідного газопроводу середнього тиску до сіл Мирне та Мужилів

16.12.2021 15:02

Загальна протяжність ділянки підвідного газопроводу середнього тиску, який потребував заміни, до сіл Мирне та Мужилів Підгаєцької міської громади склала 2950 метрів. У серпні 2021 року працівники Підгаєцької дільниці Бережанського управління з експлуатації газового господарства замінили першу частину газопроводу, а саме: 1250 метрів. Робота виконана у гранично короткі строки, за один тиждень. 

Згідно проектної документації траса, на якій заплановано було прокласти новий газопровід пролягала крізь поле. Влітку на даному полі росла кукурудза. Щоб не пошкодити урожай культури прийнято рішення розділити будівельно-монтажні роботи на два періоди, з яких другий - у грудні 2021 року.  

Для того, щоб у найкоротші терміни виконати необхідні роботи, працівникам довелося постійно знаходитись у надзвичайно складних погодних умовах. У полі, при мінусовій температурі повітря та мокрому грунті під ногами спеціалісти Підгаєцької дільниці замінили останніх 1700 метрів газопроводу. Важко довелось і водіям автотранспорту. Надмірно зволожений польовий грунт створював неабиякі перешкоди для нормального руху техніки. Для проведення необхідних робіт залучено 21 особу.   

На сьогодні реконструкція газопроводу завершена, а протягом двох днів, 15-16 грудня 2021 року, працівники газового господарства проводять випробування заміненої частини газопроводу на міцність та щільність. 

Роботи виконано згідно Плану розвитку газорозподільної системи на 2021 рік газорозподільного підприємства ПрАТ «Тернопільгаз».   

Ми працюємо для Вас! 

Завжди Ваш – «Тернопільгаз»