Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Газопроводи і тариф на розподіл, що спільного?

Газопроводи і тариф на розподіл, що спільного?

17.02.2021 14:31

На сьогодні, 97% газопроводів на Тернопільщині - державні. Вони знаходяться на балансі Фонду держмайна України та не підлягають приватизації. Укладена угода між Фондом держмайна та Мінпаливоенерго  визначає підприємства, які можуть обслуговувати газопроводи, за наявності відповідної ліцензії. 
На території області, в межах своєї ліцензійної діяльності, ці послуги надає «Тернопільгаз». Підприємство відповідає за утримання, відновлення, реконструкцію, ремонт, заміну газопроводів та споруд на них, за безперебійний та безаварійний розподіл природного газу до кожного споживача. Стежить за дотриманням заданих робочих тисків газу у системі, регулює його. 
Ті газопроводи, які збудовані населенням за власні кошти, передаються на баланс газорозподільного підприємства органами місцевого самоврядування. З того часу за їх безпечну роботу несе відповідальність «Тернопільгаз». При виникненні аварійної ситуації, в будь який час доби, зателефонувавши за номером аварійної газової служби 104, Ви отримаєте необхідну кваліфіковану допомогу, яку надасть диспетчер або аварійна бригада саме «Тернопільгазу».  
Підприємство забезпечує цілодобове обслуговування газових мереж і доставку природного газу до 210 тисяч споживачів. Це щоденна робота багатьох структурних підрозділів, відділів, дільниць. Служба з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, виробничо-технічний відділ, відділ капітального будівництва, лабораторії по повірці промислових та побутових лічильників газу, "Єдине вікно", "Контакт-центр" та ряд інших відділів - відкриті для споживачів. В  результаті злагодженої щоденної праці кожного працівника можна впевнено зазначити - у Тернопільській області немає перебоїв із газом!  
Питання підняття тарифу на розподіл природного газу є дуже болючим як для споживача, так і для газорозподільного підприємства. Споживачу потрібно зрозуміти, що плата за послугу з розподілу природного газу була і до 2020 року, вона була включена у плату за саму вартість газу. Незалежно від встановленого її розміру, та незважаючи на те, що розмір тарифу протягом багатьох років не покривав витрат підприємства - "Тернопільгаз" завжди забезпечував безперебійний та безаварійний розподіл природного газу до кожного споживача! 
Вдень та вночі, влітку чи взимку "Тернопільгаз" дбає за тепло, комфорт у кожному домі, а найголовніше за безпеку кожного свого споживача. Протягом пів століття декілька поколінь працівників газового господарства  трудилось аби у найвіддаленіших куточках Тернопільщини прокласти газ, бо ж усім відомо: газифіковане село - це цивілізоване і сучасне село, де людям не доводиться безупинно носити дрова, купувати вугілля та палити у грубках. Дбаємо про безпеку, дбаємо про наших краян! 
Завжди Ваш - "Тернопільгаз"!