Dear subscribers! Please pass metrics from the 1st to 5th of each month and in the case of gas smell, emergency call 104 If gas smell detects, call 104
У «Тернопільгазі» заслухали проєкти інвестиційної програми на 2021 рік районних газових господарств

У «Тернопільгазі» заслухали проєкти інвестиційної програми на 2021 рік районних газових господарств

09.06.2020 15:31

Протягом 27 травня - 02 червня 2020 року у  ПрАТ «Тернопільгаз» проходив захист першого планового року Плану розвитку газорозподільної системи на 2021-2030 роки. 
Захід відбувся з допомогою сервісу для проведення відеоконференцій Zoom, що гарантувало безпеку як для членів комісії, так і для кожного промовця.
Керівники та головні інженери районних управлінь та дільниць з експлуатації газового господарства області представляли пропозиції до проєкту програми на наступний рік. До захисту виступаючі долучали топографічні карти та детальну фотозйомку об’єктів, що давало можливість їх візуалізації. Також, члени комісії розглянули доповіді про хід виконання поточного Плану розвитку 2020 року. Варто зауважити, що необхідні роботи проводяться вчасно та якісно, згідно затверджених планів-графіків.
То ж, першочерговим завданням на 2021 рік є максимальне оновлення газових мереж та споруд на них. Реконструкція та капітальний ремонт засобів електро-хімічного захисту: заміна, ремонт анодних зон  та реконструкція станцій катодного захисту. Часто вони є морально застарілими, тому споживають велику кількість електроенергії. Заміни технологічного обладнання, регуляторів тиску газу, запірної арматури, поступова відмова від роторних лічильників  газу. Реконструкція газорегуляторних пунктів: часткові та капітальні ремонти, заміна вікон, дверей та дахового покриття. Заміна шафових газорегуляторних пунктів, ремонт, заміна газопроводів.
Гострою необхідністю є проведення капітального ремонту близько трьохсот метрів газових мереж та їх заміна близько 11 кілометрів.  У зв’язку з недоцільністю проводити капітальний ремонт будівлі та невеликою кількістю споживачів, у кількох населених пунктах  прийнято рішення провести монтаж газорегуляторних пунктів блочного типу. Наступним етапом у ході підготовки до захисту Плану перед Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг буде виготовлена проектно-кошторисна документація. Протягом липня 2020 року плануються відкриті слухання проєкту програми.