Dear subscribers! Please pass metrics from the 1st to 5th of each month and in the case of gas smell, emergency call 104 If gas smell detects, call 104
Шановні власники газифікованих квартир та будинків!

Шановні власники газифікованих квартир та будинків!

19.02.2020 11:41

Фахівцями ПрАТ “Тернопільгаз” виявлено факти несанкціонованого використання газопроводу-вводу до будинку. Розкрито випадки:
- кріплення нульового проводу електропроводки до ввідного газопроводу;
- занулення електричного приладу, тобто встановлення перемички між газопроводом та електричним приладом, що спричиняє нагрівання газопроводу до недопустимо високої температури і призводить до розплавлення, а згодом і загоряння електроізолюючих прокладок між фланцевим з’єднанням. Такі пожежі неодноразово мали місце на території Тернопільської області.
ПрАТ “Тернопільгаз” застерігає, щоб вберегти Вас і Ваші домівки від біди використовуйте газопроводи і природній газ тільки за призначенням!
Електроізолюючі прокладки знаходяться між фланцевими з’єднаннями і служать для їх герметичності. Витік газу на електроізолюючому фланці утворюється через прогоряння цієї прокладки, а під час проходження електричного струму через фланець виникає іскра, яка і призводить до загоряння газу.
ПрАТ “Тернопільгаз” наголошує та застерігає споживачів про дотримання правил безпеки при користуванні природним газом у побуті, адже, випадки, що мають смертельні наслідки — це отруєння чадним газом, який утворюється під час неповного його згоряння, як результат недостатньої кількості притоку свіжого повітря, та потрапляє в оселі через тріщини в опалювальних печах.
Для недопущення нещасного випадку, під час роботи опалювальних печей потрібно:
• відкрити кватирку (фрамугу) для забезпечення повітрообміну;
• не використовувати для обігріву печі з порушеною герметичністю (тріщинами)!
Бережіть своє здоров'я та життя!