Dear subscribers! Please pass metrics from the 1st to 5th of each month and in the case of gas smell, emergency call 104 If gas smell detects, call 104
Нові можливості в сфері геоінформаційних систем для газорозподільного підприємства ПрАТ "Тернопільгаз"

Нові можливості в сфері геоінформаційних систем для газорозподільного підприємства ПрАТ "Тернопільгаз"

30.10.2019 16:08

Використання новітніх технологій, нових технічних та ІТ розробок для газорозподільних підприємств, їх впровадження в Україні - це той напрямок, на який орієнтований ПрАТ "Тернопільгаз" сьогодні. З цією метою відбуваються поїздки на різноманітні міжнародні виставки, семінари, презентації.
Цього тижня відбулась чергова поїздка першого заступника голови правління ПрАТ "Тернопільгаз" Володимира Караванського у м.Краків (Польща) на запрошення Німецької компанії ITS Digital Solutions та її дочірної компанії ITS International Services, що займається розробкою і впровадженням геоінформаційних систем для газорозподільних підприємств. На зустрічі був присутній керівник проекту та старший розробник пограмного забезпечення - Пржемислав Лісовський, представник ITS Digital Solutions - Сергій Аберман, керуючий директор - Артур Дабровський, старший розробник програмного забезпечення - Матеуш Гаєвський. Компанія ITS Digital Solutions налічує 260 працівників, 30 з яких працює на території Польщі. Найбільшими клієнтами є GAS de France, Deutschland Telekom, Swisscom. Варто відмітити, що на європейському ринку 70% інженерних компаній використовують їх продукт.
Геоінформаційна система Gas Distribution Office (далі GDO) надає газорозподільним підприємствам потужну модель даних щодо розподілу природного газу, набір геопросторових бізнес-додатків та інструментів аналізу, розроблених для інтеграції з існуючими бізнес-процесами на підприємстві, дозволяє проводити гідравлічний розрахунок газових мереж що є пріоритетним напрямком розвитку для українських промислових компаній, і для ПрАТ "Тернопільгаз" зокрема.
Геоінформаційна система GDO – це програмний продукт, який використовується газорозподільними підприємствами для паспортизації газових мереж та споруд на них, планування робіт, експлуатації та управління газовими мережами та інш.
Запровадження даної геоінформаційної системи GDO дасть можливість:
знизити витрати на будівництво газових мереж до 7% за рахунок кращого використання ресурсів мережі;
скоротити час на проектування до 10% за рахунок точної та повної паспортизації газових мереж та об’єктів газоспоживання;
зростання продуктивності контролю та обслуговування до 15% завдяки інтегрованому робочому місцю офісних працівників та віддаленому робочому місцю працівників, через WEB інтерфейс, які задіяні безпосередньо в польових умовах на об’єктах газорозподільної мережі.
Була також представлена презентація продукту LOVION. Даний програмний продукт працює на основі даних з геоінформаційної системи GDO, та використовується для планування та контролю за всіма експлуатаційними бізнес-процесами операторів гарозподільних систем в повному ІТ-середовищі. Система LOVION є модульною та використовується для управління основними процесами управління газовою мережею, будівництва та реконструкції мережі, експлуатації мережі, підключення до мережі. Головні процеси планування, контролю та моніторингу активів адмініструються в даній системі LOVION.
Співпраця ПрАТ "Тернопільгаз" з ITS Digital Solutions для дасть нові потужні можливості розвитку газорозподільного підприємства, тому на завершення учасники зустрічі домовились про обмін пропозицій між сторонами та про розробку детального плану дій для подальшої співпраці.