Dear subscribers! Please pass metrics from the 1st to 5th of each month and in the case of gas smell, emergency call 104 If gas smell detects, call 104
Назустріч споживачам: «Тернопільгаз» проводить заходи щодо тимчасової відміни штрафних санкцій

Назустріч споживачам: «Тернопільгаз» проводить заходи щодо тимчасової відміни штрафних санкцій

30.01.2020 09:55

На Тернопільщині стали не поодинокими випадки виявлення фактів несанкціонованого відбору природного газу (крадіжок блакитного палива). Незаконні (підпільні) «врізки» до газопроводів, несанкціоновані відновлення газоспоживання, втручання в роботу лічильників чи пошкодження пломб (пломбувального матеріалу) споживачами природного газу — все частіше виявляються працівниками управлінь з експлуатації газових господарств ПрАТ “Тернопільгаз”. Самовільно приєднавшись до системи газопостачання, споживачі використовують блакитне паливо для обігріву житлових будівель та інших потреб.
Роботу щодо з’ясування фактів несанкціонованого відбору природного газу у ПрАТ «Тернопільгаз» посилено з початку 2018 року. Працівниками газової служби виявлено безліч фактів крадіжок газу споживачами області.
Згідно Кодексу ГРМ, факти безоблікового споживання палива кваліфікуються як несанкціонований відбір природного газу з газорозподільних систем (крадіжка газу). Під час виявлення таких фактів оператор ГРМ проводить визначення необлікованих об'ємів природного газу та проводить зміни їх режиму нарахування, а саме, визначає штрафні санкції споживачу. За підрахунками, сума завданих збитків, яку доводиться відшкодувати порушникам, зазвичай сягає десятки, а в деяких випадках і сотні тисяч гривень, в тому числі до порушника застосовуються оперативно-господарські та штрафні санкції, завдані неправомірними діями споживачів оператору ГРМ.
ПрАТ «Тернопільгаз» повідомляє про те, що кожен мешканець області може конфіденційно сповістити про відомі йому випадки незаконного використання газу за телефоном «Гарячої лінії»:

0 800 500 904

В разі підтвердження таких фактів, людину, що повідомила про крадіжку і залишила свої контактні дані, очікує фінансова винагорода.
Також, адміністрація ПрАТ «Тернопільгаз» гарантує: якщо споживач особисто повідомить про факти несанкціонованого відбору природного газу в своїй оселі до 31 березня 2020 року, йому, в такому випадку, штрафні санкції проводитись не будуть!