Dear subscribers! Please pass metrics from the 1st to 5th of each month and in the case of gas smell, emergency call 104 If gas smell detects, call 104
Cпеціалісти компанії «Тернопільгаз» отримали міжнародні сертифікати для виконання робіт по сервісному обслуговуванні зварювальних апаратів FRIAMAT

Cпеціалісти компанії «Тернопільгаз» отримали міжнародні сертифікати для виконання робіт по сервісному обслуговуванні зварювальних апаратів FRIAMAT

17.10.2019 10:56

Співпраця компанії Тернопільгаз з Німеччиною бере початок з 2000 року, час, коли в Україні лише починалось впровадження новітніх технологій з використання поліетиленових труб та терморезисторних з’єднувальних деталей для газифікації. Між керівництвом компанії «Тернопільгаз» та компанією FRIATEC AG, яка також була зацікавлена в тому, щоб її продукція потрапила на ринок України, відбулись перемовини, внаслідок яких було прийнято рішення відкрити авторизовану сервісну станцію на базі ВАТ«Тернопільгаз».
Умовою FRIATEC стало обов’язкове проходження навчання та придбання сервісного обладнання. В кінці 2000 року працівники товариства Віктор ЄМЯШЕВ, Михайло СЕКЕЛА, Володимир КАРАВАНСЬКИЙ пройшли навчання в Німеччині і отримали сертифікати на право проведення сервісного технічного обслуговування обладнання для терморезисторного зварювання FRIAMAT. Ці сертифікати дали право на отримання дозволу Держнагляду за охороною праці на відкриття авторизованої сервісної станції і дозволили використовувати зварювальне обладнання FRIAMAT на території України при будівництві поліетиленових газопроводів.
За час створення станції компанія «Тернопільгаз» стала першим офіційним постачальником обладнання Німецької компанії FRIATEC AG, а саме:
- терморезисторних зварювальних апаратів FRIAMAT;
- терморезисторних з’єднувальних деталей FRIALEN;
- допоміжного обладнання для зварювання поліетиленових трубопроводів FRIATOOL.
До сьогодні було ввезено в Україну більше 350 одиниць зварювальних апаратів FRIAMAT.
Фірма FRIATEC постійно працює над оновленням лінії продукції і проводить постійну переатестацію працівників сервісних центрів для підвищення кваліфікації.
В цьому році було ввезено в Україну апарати FRIAMAT нового покоління, для їх обслуговування відбулася чергова поїздка на навчання фахівців компанії «Тернопільгаз» з 07 по 10 жовтня 2019 року. Це вже 4 навчання, яке проходило на заводі фірми FRIATEC AG у м. Маннгейм (Німеччина). Після завершення навчання, наші спеціалісти отримали міжнародні сертифікати для виконання робіт по сервісному обслуговуванні терморезисторних зварювальних апаратів FRIAMAT.