Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Засідання Ради керівників газових господарств області

Засідання Ради керівників газових господарств області

08.11.2019 10:57

Вчора, 07 листопада 2019 року, на базі Бучацького управління з експлуатації
газового господарства (УЕГГ) відбулося засідання Ради керівників газових господарств області.
Початок заходу пройшов на одному з об’єктів газорозподільної системи - шафовому газорегуляторному пункті (далі ШГРП). Голова правління ПрАТ “Тернопільгаз” Олег КАРАВАНСЬКИЙ та керівник Теребовлянського УЕГГ Олександр ДОВГАЛЮК, провели презентацію роботи мобільного витратомірного комплексу, змонтованого безпосередньо на ШГРП. Комплекс дає можливість оперативного контролю за споживанням природного газу окремого населеного пункту. Цей захід є вкрай необхідним для аналізу споживання природного газу та аналітичної роботи щодо зменшення виробничо-технологічних втрат підприємства.
Далі присутні відвідали Бучацьке УЕГГ, де керівництво мало можливість поспілкуватися з майстрами та слюсарями різних служб, та оглянути технічне забезпечення, інструменти, прилади для виконання своїх повсякденних завдань, щоб забезпечити безперебійну та безаварійну роботу газорозподільної системи Бучацького та Монастириського районів.
Серед важливих питань засідання Ради керівників газових господарств, мова йшла про:
- стан готовності газових господарств області до роботи в осінньо-зимовий період 2019 - 2020 років;
- ознайомлення законодавчими змінами рядку обрахунку тарифу на розподіл природного газу;
- робота комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій по впровадженню системи оповіщення на об'єктах у 2019 році;
- аналіз контрольного зняття показників у побутових споживачів. Організація роботи по обліку природного газу з початком опалювального періоду 2019-2020 років та забезпечення дисципліни розподілу природного газу;
- питання вищої ступені оперативного контролю за станом охорони праці в ПрАТ “Тернопільгаз”.
Перший заступник голови правління — Володимир КАРАВАНСЬКИЙ та начальник виробничо-технічного відділу —Володимир ГУТИЙ, повідомили, що з метою підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років ПрАТ “Тернопільгаз” розроблено наказ та затверджено відповідні заходи, які на сьогодні виконано на 95%.
Заступник голови правління з економічних та фінансових питань — Ігор КРАВЕЦЬ повідомив, що 25.10.2019 року НКРЕКП було проведено відкрите обговорення проекту постанови НКРЕКП “Про встановлення тарифу на розподіл природного газу для газорозподільних підприємств , зокрема і для ПрАТ “Тернопільгаз”. В процесі обговорень таке підвищення величини тарифу на розподіл природного газу разом із запровадженням розрахунків за величину замовленої потужності викликало значний спротив зі сторони великих промислових споживачів.
Враховуючи такий тиск, голова НКРЕКП Кривенко О.О. озвучила рішення Комісії про те, що з метою недопущення соціальної напруги серед населення та уникнення різкого збільшення фінансового навантаження на споживачів природного газу, здійснити перегляд тарифу на послуги розподілу природного газу у три етапи з 01.01.2020 року , 01.04.2020 року та з 01.07.2020 року. При цьому, під час першого етапу перегляду тарифів на послуги розподілу природного газу врахувати збільшення планової річної тарифної виручки газорозподільних підприємств в середньому по Україні на 30%.
Варто зазначити, що підприємством “Тернопільгаз” видано наказ про чергування посадових осіб у вихідні та святкові дні, з метою забезпечення безперебійного і безаварійного газопостачання та посилення загальної та пожежної охорони.
В цілому система газопостачання на території ліцензійної діяльності ПрАТ “Тернопільгаз” справна та готова до роботи в осінньо-зимовий період 2019-20рр. та при ускладненні погодних умов.
На сьогоднішній день газові господарства області працюють в стабільному режимі, безперебійно та безаварійно.