Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Проведено аварійну заміну ділянки газопроводу у Чорткові

Проведено аварійну заміну ділянки газопроводу у Чорткові

19.03.2020 15:49

Стабільне функціонування системи газопостачання є головним завданням підприємства «Тернопільгаз». Для забезпечення якості роботи та запобігання корозійного впливу навколишнього середовища на газопровід, фахівцями щоденно проводиться моніторинг та аналіз. На особливому контролі аварійні ділянки, де, у зв’язку з незадовільним станом ізоляції та металу, часто доводиться проводити позапланову заміну. 
До прикладу, у місті Чортків, у лютому 2020 року, здійснено реконструкцію ділянки газопроводу середнього тиску вулиць Залізнична-Теліги довжиною 395 метрів. Одночасно, проведено підведення нового газопроводу та забезпечено подачу природного газу до паливної школи та до двох житлових будинків. На межі розмежування змонтовано 2 вузли обліку газу (встановлено 2 лічильники) домоволодінь.
Реконструкція аварійних ділянок, перш за все, вкрай важлива для безпеки людей, що проживають поруч. Для громади місцевості – це збереження благоустрою території та мінімізація  незручностей, де проводяться ремонтні роботи. Після проведення ряду перемовин з міським головою Чорткова Володимиром Шматьком вдалось досягти згоди та, одночасно з основною роботою з заміни газопроводу, силами підприємства забезпечити проведення суміжних робіт з вивозу землі, засипки траншей та котлованів піском, а згодом відновлення асфальтного покриття.
Також, у 2020 році вже відбулася планова заміна ділянки підземного газопроводу середнього тиску довжиною 0,8 км та 0,135 км газопроводів вводів у с.Переходи Чортківського району, передбачено заміни у селах Мухавка та Долина.