Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Перемовини з китайськими інвесторами у Чорткові

Перемовини з китайськими інвесторами у Чорткові

22.11.2019 15:34

21 листопада, голова правління ПрАТ «Тернопільгаз» Олег Караванський прийняв участь у перемовинах міського голови Чорткова Володимира Шматька із потенційними інвесторами індустріального парку «Chortkiv–West», представниками китайської компанії.
У перемовинах також взяли участь начальник Чортківського ВУВКГ Віктор Гордієнко, депутат міської ради Олександр Хотюк, начальник Чортківського УЕГГ ПрАТ «Тернопільгаз» Ігор Клизуб, головний інженер ВАТ «Тернопільобленерго» Степан Бартків та начальник Чортківського РЕМ Ігор Винник.
Китайські інвестори мають намір побудувати у межах індустріального парку «Chortkiv-West» завод з переробки кукурудзи. У подальших планах – ще два. На першому заводі виготовлятимуть фруктозу (орієнтовні розміри земельної ділянки, яка необхідна для цього – 15 га), на другому – лізин (натуральна харчова добавка, здебільшого для тварин), на третьому – глютамінову кислоту (теж харчова добавка, використовують як підсилювач смаку). Для будівництва трьох заводів максимально може знадобитись 75 га землі. Площа індустріального парку 87,68 га.
Згідно з розрахунками, будівництво трьох заводів повинно створити орієнтовно 1500-1800 робочих місць. На заводі, що будуватиметься у першу чергу, працюватиме близько 350 людей. Вартість будівництва одного заводу – 200 мільйонів доларів. А загальна вартість трьох заводів може сягнути 700 млн дол.
Під час перемовин йшлося про підведення комунікацій до промислової зони, зокрема електричних, газових, водних.
Також, міський голова акцентував увагу на логістичних перевагах «Chortkiv-West», адже вдале розташування ділянки обумовлене безпосереднім примиканням до перехрестя декількох важливих автомобільних доріг державного та міжнародного значення.