Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Освячення фігури Покрови Пресвятої Богородиці у «Тернопільгазі»

Освячення фігури Покрови Пресвятої Богородиці у «Тернопільгазі»

22.09.2022 16:52

21 вересня у «Тернопільгазі» відбулося освячення фігури Покрови Пресвятої Богородиці (автори: Михайло Кульчицький та Роман Вільгушинський). Духовне дійство провели високоповажні гості: високопреосвященний архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ кир Василій Семенюк, архієпископ Тернопільський і Кременецький ПЦУ Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький УПЦ Тихон та семінаристи Вищої Духовної Семінарії імені Патріарха Йосипа Сліпого.  

Зі словами вітання до присутніх звернувся керівник підприємства Олег КАРАВАНСЬКИЙ: «Сьогодні здійснилася наша спільна заповітна мрія. Ми отримали надійний оберіг, ідея якого зародилася ще на Великдень. Освячена фігура Божої Матері є символом нашої віри, запорукою духовного збагачення. Кожен, хто молитиметься тут, отримає те, чого просить. Вдячний владикам, що благословили весь наш колектив, який має багаторічний досвід і традиції». 

За дорученням блаженнійшого митрополита Київського та всієї України Епіфанія голову правління Олега КАРАВАНСЬКОГО нагороджено Орденом Святителя Миколая Чудотворця за відродження духовності України, відданість ідеалам добра та значний внесок у спільне благо. 

Символічним також є те, що цей довгоочікуваний день об’єднав у собі декілька подій: Різдво Пресвятої Богородиці та День миру. Працівники підприємства молились до Матері Божої за кожного воїна ЗСУ та перемогу України! 

Наша спільна робота – дарувати тепло людям, нести в українські оселі блакитний вогник, який зігріває кожного з нас. Із освяченням фігури Матері Божої віримо, що кожен, хто молитиметься Святині, зможе отримати ще один потужний, надійний духовний захист. 

Скульптура Пресвятої Богородиці стала окрасою «Тернопільгазу», його оберегом, символом відновлення та збереження духовності підприємства.