Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
Реконструкція та заміна газових мереж – одне із головних завдань газорозподільного підприємства

Реконструкція та заміна газових мереж – одне із головних завдань газорозподільного підприємства

26.06.2020 16:42

Безперебійна та безаварійна робота розподільних газопроводів залежить від терміну експлуатації кожного з них та знаходиться на постійному контролі у ПрАТ «Тернопільгаз». Підприємство щороку проводить їх комплексне приладове обстеження, ремонт та реконструкцію, здійснює заміну технологічного обладнання, виконує капітальні ремонти засобів електро-хімічного захисту тощо.
Загальна кількість розподільних газопроводів, що знаходяться в експлуатації «Тернопільгазу» на 01 січня 2020 року складає 12050,699 км. Цьогоріч, згідно Плану розвитку газорозподільної системи на 2020 рік, передбачена їх заміна довжиною 12,041 км. Не зважаючи на те, що працівники підприємства і надалі працюють в умовах карантину, роботи із заміни та реконструкції існуючих мереж виконуються вчасно.
Так, у травні-червні 2020 року, фахівцями відділу капітального будівництва ПрАТ «Тернопільгаз» та Бережанського управління з експлуатації газового господарства проведено реконструкцію існуючих мереж у с.Підвисоке, Бережанського району. Виконано роботи по заміні газопроводу низького тиску з одночасною заміною газопроводів-вводів до 9 житлових будинків та винесенням вузлів обліку газу на межу домогосподарств.
Заміна газопроводів, що запланована на 2020 рік, вже проведена у Бучацькому, Гусятинському, Лановецькому районах. У Козівському та Чортківському районах – роботи тривають.