Шановні абоненти! Будь ласка, передавайте показники лічильників з 1 по 5 число кожного місяця та у разі виявлення запаху газу дзвоніть 104 У разі виявлення запаху газу дзвоніть 104
На Тернопільщині встановлено новий прилад європейського виробника для дистанційної передачі даних лічильників газу

На Тернопільщині встановлено новий прилад європейського виробника для дистанційної передачі даних лічильників газу

22.11.2019 15:46

20 - 21 листопада у ПрАТ “Тернопільгаз” відбулась чергова зустріч першого заступника голови правління Володимира КАРАВАНСЬКОГО та делегації польського підприємства - заводу виробника приладів для дистанційної передачі даних лічильників газу.
Метою зустрічі стало тестування таких приладів на території Тернопільської області.
Використання цих приладів в Україні дасть можливість чітко та оперативно забезпечувати облік спожитого природного газу, адже передача даних відбувається онлайн щодоби з погодинним архівом. Переваги є як для газорозподільних підприємств, так і для споживачів. Для підприємств та комунально-побутових споживачів - це можливість аналізу споживання природного газу і мінімізації виробничо-технологічних втрат, що в свою чергу надає можливість контролювати номінації споживання газу та уникнути в подальшому штрафних санкцій у разі переліміту. Для побутових споживачів – немає необхідності подавати показники лічильників газу, адже вони автоматично, щодобово, передаються в газорозподільне підприємство.
Під час візиту делегації заступник керівника технічного відділу польського заводу виробника - Роберт МАЛІНОВСЬКИЙ провів навчання для спеціалістів відділу метрології та інженерно-технічних працівників по налаштуванню і користуванню даними приладами та програмним забезпеченням. Після цього встановлено, з метою тестування, зразки приладів для дистанційної передачі лічильників газу на території Тернопільщини у побутових споживачів.